trx.indexO
zwani.com myspace graphic comments
Islam graphics

Sunday, 27 March 2016

IKAN KEMBUNG MASAK ASAM

Mula 2...basuh bersih ikan dan toskan
Letakkan 2 hiris asam keping
Kisar 2 biji bawang besar + 1 biji tomato
Masukkan bahan yg dikisar kedalam periuk
Hiris cili padi, bawang besar dan tomato (hiris dadu)
Ambil air asam jawa dan madukkan ke dalam periuk
Hiris 2 batang serai dan seinci halia
Masukkan ke dalam periuk dan gaul sebati
Letakkan garam dan gula
Dah gaul sebati..hidupkan api secara perlahan
7 minit kemudian dah boleh makan....

Selamat mencuba..♡♡
Read more ...

Saturday, 5 March 2016

JAMUAN PERPISAHAN

Buat rakan-rakan guru yg berkhidmat di sekolah lain

1. EN.AB.MUHAIMIN
2. PN.SABITA
3.PN.NORHASIKIN
4.PN.SARIMAH

TEMPAT : KANTIN SMKSS
MASA     : 3 PETANG

Read more ...

MAJLIS PERPISAHAN

Tn.Hj Ab Muhaimin
( Tn.Hj.Ab Muhaimin)

MAJLIS PERPISAHAN BERSAMA PELAJAR

TEMPAT    : DATARAN KOKURIKULUM
MASA        : 7.30 PAGI

ATUR CARA MAJLIS
1. BACAAN DOA
2. UCAPAN WAKIL MURID
3. UCAPAN WAKIL GURU & STAF
4. UCAPAN PENGETUA
5. UCAPAN TN.HJ.MUHAIMIN
6. PENYAMPAIAN CENDERAHATI
7. SESI BERSALAM BERSAMA PELAJAR

Read more ...

Friday, 4 March 2016

MajlisPerpisahan

Anjuran kelab guru & staf 2016

Majlis sebelah pagi bersama pelajar

YANG DIRAIKAN : EN.AB MUHAIMIN
TEMPAT                : DATARAN KOKURIKULUM SMKSS
MASA                       7.30 PAGI

ATUR CARA MAJLIS
1. PELAJAR BERKUMPUL DIDATARAN KOKURIKULUM SMKSS
2. BACAAN DOA
3. UCAPAN WAKIL MURID
4. UCAPAN WAKIL GURU
4. UCAPAN GURU YANG DIRAIKAN
5. UCAPAN PENGETUA
6. PENYAMPAIAN HADIAH
7. SALAM PERPISAHAN (guru dan murid bersalam bersama guru yg diraikan)

Read more ...

Sunday, 21 February 2016

Sotong masak 3 rasa

Read more ...

Leezo in the house

Semua org sibuk mengatakan makan kat leezo sedap.....murah..

Teringin nak pergi..apakan daya..jauh....bila tgk kawan2 hantar gambar kat whatapps...terliur juga...tgk macam boleh  buat jea.,.

Jadi..lps balik sekolah terus gi TMG beli barang2 utk masak ala2 kat Leezzo....mudah jea.....dan anak2 dan suami suka..

Inilah hasilnya.....jimat, murah dan sedap


Resepi mudah..
Bahan-bahan:
1.Kentang goreng
2. Kacang panggang
3.meat ball
4. Sos black pepper

Cara2nya
1. Kentang digoreng sehingga masak
2.kacang panggang di panaskan sebentar diatas kuali
3. Meat ball digoreng sehingga masak
4. Sos black pepper(sos lada hitam +mayonis+sedikit lemon+ sedikit air) gaul sebati, kemudian tuangkan diatas meeat ball tadi....sedap...... 
Read more ...

Saturday, 20 February 2016

Muka ku di website sps

Terkejut.....bila guru data smk senggarang mengatakan...aku dah glamour...muka aku terpampang dalam website kpm....pada akhir tahun 2014..

Puas aku fikir..siapalah yang mengambil gambar aku ni...setahu aku..aku seorg je yang ada gambar ni...sebab gambar ni diambil semasa hari terakhir aku di smk paduka tuan...tahun 2012 bulan november......hari jumaat.,..sebelum balik sekolah..aku masih ingat lagi...dan gambar ini diambil dari handphone aku seorang..

Kemudian aku post dalam fb aku....ni mesti ada org kpm skodeng fb aku ni....

Dulu..masa aku belum dapat pindah Kuantan...ada juga berangan2 nak jumpa kpm...nak minta penjelasan..kenapa guna gambar aku tanpa izin.... kot2 dapat royalti pindah ke Kuantan...tetapi oleh kerana aku dah dapat pindah Kuantan,aku halalkan jea lah..

Dan awal tahun ini....sekali lagi aku menjadi bahan bualan bagi guru2 di smkss..... mereka terkejut..bila lps mengesahkan sps...keluarlah muka aku.....dan menjadi trademark kpd cg2 ..klu nak tahu sps kita dah disahkan..nanti akan nampak muka Intan....

Sekali lagi aku menjadi glamour...puas mereka bertanya, mcm mana muka aku ada kat website tu...dan puas juga aku ceritakan perkara sebenar..x taulah..mereka percaya atau tidak.

Ini laman webnya....

https://sps1.moe.gov.my/

Dan dibawa ini ada 2 gambar..satu original dan lagi satu yg telah diedit....

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...